Очакваме поредното отлагане, което е категорично неприемливо. Това заяви пред

...
Очакваме поредното отлагане, което е категорично неприемливо. Това заяви пред
Коментари Харесай

Захариева: Оставянето на България извън Шенген е вредно за ЕС

Очакваме следващото отсрочване, което е изрично недопустимо. Това съобщи пред публицисти Екатерина Захариева, ръководител на парламентарната Комисия по външна политика и народен представител от ГЕРБ-СДС, разяснявайки идното гласоподаване в Съвет „ Вътрешни работи и правораздаване “ на присъединението на България към Шенген.

„ България е изпълнила уговорките си по Шенген още през 2011 година Инвестирала е ужасно доста средства в опазването на външната работа, както и човешки старания, в това число и с жертви. За страдание, няма единение по този въпрос, две страни към момента отсрочват това решение. Считам, че е нездравословно за единството на Европейския съюз, още повече в тази геополитическа конюнктура “, уточни Захариева. 

Тя акцентира, че страната ни би трябвало да продължи да поставя старания да убеждава своите европейски сътрудници, че е подготвена да влезе в Шенгенското пространство. 

„ Да погледнат съществено на това, което България е свършила и да спрат да измислят причини, които не подхождат на изискванията за Шенген. Ние сме ги изпълнили “, разяснява Захариева. „ Ако България стане част от Шенген, ще може да освободи запас от гръцката и румънската граница, с който да ускори опазването на турската граница “, добави още тя. 

По мотив на рецензиите от страна на „ Продължаваме Промяната “, че някогашните ръководещи от ГЕРБ носят виновност за неприемането ни в Шенген, Захариева разяснява, че по такива въпроси политиците би трябвало да се сплотяват, а не да си „ трансферират топката “. 

На този стадий запаси против присъединението на страната ни в Шенген са изразили Нидерландия и Австрия. На днешното съвещание Съветът на Европейски Съюз по вътрешни работи и правораздаване ще гласоподава още за това дали да се разшири Шенгенското пространство с присъединението на Румъния и Хърватия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР