Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума,

...
Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума,
Коментари Харесай

Петков: Очакваме от ГЕРБ-СДС обратна връзка относно меморандума

" Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат противоположна връзка по отношение на меморандума, тяхна версия на корекция или да седнем дружно на масата ".

 

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в отговор на въпрос дали поради напрежението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да бъде позволена нова спънка, която да бъде пречка по пътя към приемане на еврото през 2025 година

 

" Цените в Хърватия не са се покачили поради вкарването на еврото ", уточни още той. 

 

На съвещанието бе изслушан шефът на Хърватската национална банка Борис Вуйчич. В него взе участие и финансовият министър Асен Василев.

 

Доходите са се нараснали, лихвите по заемите са паднали и всички опорки и подправени вести бяха разрушени на пух и прахуляк от изнесените обстоятелства от гуверньора, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков след срещата.

„ Когато обстоятелствата приказват, подправените вести изчезват. Днес те (депутатите на Българска социалистическа партия и „ Възраждане, които не участваха на срещата с хърватския гуверньор, бел. ред.) имаха опция да питат човек, който е отговарял за вкарването на еврото в Хърватия, само че очевидно не желаеха да чуят огромната вест, че цените в Хърватия не са се вдигнали поради еврото “, означи Петков.

На въпрос за взаимоотношенията с ГЕРБ Кирил Петков отговори, че от ПП-ДБ чакат от тях противоположна връзка или тяхна версия на оферти меморандум, с цел да стартират диалози.

На друго журналистическо запитване дали приемането на еврото може да се отсрочи още веднъж поради политическа неустойчивост, някогашният министър председател показа, че това би било неточност от всички, в случай че се допусне, и прикани политиците „ да помислят деликатно “.

Относно думите на Бойко Борисов, че доверието сред сътрудниците в ръководството е паднало до степен на „ ледена ера ", Кирил Петков отвърна с усмивка, че „ това са филмчета на „ Пиксар “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР