Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на

...
Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на
Коментари Харесай

Георгиев, СОС: Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата по сечта в Борисовата градина

Очакваме незабавни дейности от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за следствие на тези тежки нарушавания, да се откри дали е налице закононарушение. Ние, Общинският съвет, и всички жители на София, желаеме правдивост.

Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във връзка сечта на дървета в Борисовата градина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Искаме цялата суровост на закона да се стовари върху нарушителите, с цел да е ясно, че никой не може да си помисля да сече безсистемно в парковете на София, добави Георгиев. И разяснява, че мотивът да се секат дървета в Борисовата градина е билет, публикуван от кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков. " С този билет те са се легитимирали и са влезнали в Борисовата градина. Това не е позволение да се секат тези дървета. Затова приказваме за доста тежки нарушавания от тяхна страна. Общината е изчерпала пълномощията си, наложил е кметът оптималната санкция, само че това е работа на проверяващите органи ", добави ръководителят на СОС.

По отношение на концепциите за изкупуване на акциите на компанията, стопанисваща терена, Георгиев заяви, че преди 20 години по времето на Стефан Софиянски тези акции са подарени на сдружение, върху което общината няма надзор. " Нямаме безусловно никакво желание да плащаме в този момент десетки милиони левове откуп, с цел да можем да си върнем терени, това би означавало да осребрим тази скица. Затова е значимо да не бъдат заблуждавани жителите, и да не се вършат услуги на някой различен ", разяснява още Георгиев.

Единствената опция за къпалнята " Мария Луиза " е тя да бъде възобновена такава, каквато е била, добави Георгиев./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР