Очакваме министър-председателят да информира писмено Народното събрание относно намеренията, действията

...
Очакваме министър-председателят да информира писмено Народното събрание относно намеренията, действията
Коментари Харесай

Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на ДПС: Премиерът да докладва писмено на Парламента казуса  “Лукойл”

Очакваме министър-председателят да осведоми документално Народното събрание по отношение на желанията, дейностите и фактическото положение на нещата по проблема “Лукойл ”. И това да бъде сторено до четвъртък вечерта, защото в петък в Народното събрание ще се разискват точно промените в Закона за енергетиката и ще се преодолее ветото на президента, като и в двата случая това визира тематиката “Лукойл Нефтохим Бургас ”.

Това съобщи в Търговище съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след изказването на премиера Денков пред публицисти в Министерски съвет.

Крайно време е министър председател и държавно управление да осведомят народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията и заплащането или не на техните налози, като изчистят спорните информации, които подава “Лукойл ”, че няма да си извърши отговорностите към бюджета, акцентира Пеевски.

И още нещо – не считаме за редно назначените от Народното събрание да разясняват качеството на признатите от Народното събрание закони и се надяваме това да не се трансформира в процедура, отговори Пеевски на министър-председателя.

Ако министър председателят счита, че има потребност от промени в настоящите закони, дано Министерски съвет ги предложи по надлежния ред, подсети съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи и разяснява: “Да не се окаже, че Народното събрание е приел верните закони, а Министерски съвет си прави калпаво работата ”.

Това ще стане ясно, когато и в случай че Министерски съвет събере тези над 500 млн. лева налози от “Лукойл ” и когато хората получат назад 73 ст. на литър заредено гориво на бензиностанциите, безапелационен бе Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР