Очакваме добри проекти в България - това ще бъде в

...
Очакваме добри проекти в България - това ще бъде в
Коментари Харесай

Европейската инвестиционна банка откри офис в България, очаква добри проекти

Очакваме положителни планове в България - това ще бъде в изгода и на Европейския съюз. Това сподели президентът на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Вернер Хойер на откриването на офиса на банката в София, предава „ Фокус ".

„ Ние сме най-голямата многонационална банка. Ето за какво би трябвало да способстваме за измененията. През последните няколко десетилетия имаше незадоволителни вложения в Европейски Съюз. От това произтичат голям брой закани. Дълбоко уверен съм и доста имам вяра в европейския дух. През последните 25 години Европейска инвестиционна банка оказва поддръжка на съществени браншове в България. Общият ангажимент е към 500 млн. евро. Само за 2016 година сме подписали контракти в размер на 467 млн. евро. Оказваме поддръжка на дребни и междинни предприятия по линия на проекта „ Юнкер ". Сега след 2 години работа по проекта сме постигнали повече от 2/3 от това, което трябваше да реализираме до идната година ", разяснява Хойер.

По думите му в синхрон с тяхната задача е да дават освен финансиране, само че и консултантски услуги.

„ В България това се реализира с нашия консултантски екип. Оказваме поддръжка на България за използването на разнообразни финансови резултати. Европейска инвестиционна банка в положително съдействие с България може да показа положителни планове, които да дават отговор на изискванията за финансиране. Днес дружно с Бойко Борисов имахме среща и за мен е наслаждение да показва нашия сътрудник, който ще оглавява представителството ни в София. Надяваме се да откликнем да потребностите на локалните институции. Винаги сме били ангажирани към поддръжка за вложения в действителната стопанска система. Ние сме и най-големият кредитополучател в света. Взимаме основни заеми, с цел да може от наша страна да отпускаме заеми ", сподели още Вернер Хойер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР