Очаквам заседанието да премине в конструктивен тон. Истинската дискусия за

...
Очаквам заседанието да премине в конструктивен тон. Истинската дискусия за
Коментари Харесай

Асен Василев: Истинската дискусия за бюджета ще е на второ четене

Очаквам съвещанието да премине в градивен звук. Истинската полемика за бюджета евентуално ще бъде, когато влезем на второ четене и се гледат текстовете текст по текст. Това съобщи финансовият министър Асен Василев преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия, която стартира да гледа финансовата рамка на страната за идната година.

Асен Василев изясни, че с данъчните закони на общините се дава опция да събират патентен налог за всички заведения за хранене с под 100 000 лева оборот като те ще бъдат освободени от корпоративен налог.

Проектобюджетът на Василев планува увеличение на оптималния застрахователен приход за всички обезпечени лица за 2024 година на 3750 лева

Размерът на минималната работна заплата от 1 януари 2024 година става 933 лева 526 лева е новият размер на линията на беднотия.

Макроикономическата прогноза планува през 2024 година растежът на Брутният вътрешен продукт да се форсира до 3,2% заради повишаване на вложенията в стопанската система и постигане на размер от 205,8 милиарда лева Средногодишната инфлация се чака да се намали до 4,8% през 2024 година, 2,8% през 2025 година и 2,2% през 2026 година, предаде БГНЕС. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР