Очаквам представители на всички парламентарни групи да се явят на

...
Очаквам представители на всички парламентарни групи да се явят на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Очаквам всички парламентарни групи да се явят на среща с проф. Денков

Очаквам представители на всички парламентарни групи да се явят на днешната среща с акад. Николай Денков, който ще бъде номинацията за министър председател на " Продължаваме промяната " при приемането на втория мандат за сформиране на държавно управление. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Демократична България " и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова.

" Политическа партия водят диалози с всички парламентарни групи и ние участваме в тези диалози с цялото схващане какъв брой сложна е обстановката и че всички носим отговорност по тази причина да я решим. В тази комплицирана обстановка дано да оставим сръдните и държанието на афектирани деца и в навечерието на Коледа, с цялото примирение и отговорност, да стартираме да приказваме. Дори да не сме съгласни, със спокоен звук да разбираем къде не сме съгласни и да търсим точките на секване. Номинацията на Денков е ход в вярната посока, отговорно и вярно решение. Фигурата на премиера би трябвало да е на човек с безупречна известност, политически опит и идея, без да е влизал в остри политически борби ", сподели тя.

Според Надежда Йорданова новото постоянно държавно управление би трябвало да е формирано от хора с политически опит, експерти, които не са политически водачи, с цел да се избегне оптимално конфронтационния звук.

Тя добави, че чакат от ГЕРБ гаранции, че ще поддържат конституционна промяна за ролята на основния прокурор.

" Антикорупционното законодателство не е задоволителна мярка, тъй като даже по време на дебата ГЕРБ обявиха от трибуната, че с цел да има битка с корупцията, би трябвало добре работеща прокуратура ", посочи Йорданова.

Йорданова посочи, че не може да гадае дали " Продължаваме промяната " ще предложи кабинет на малцинството, в случай че президентското несъгласие върху измененията в Изборния кодекс бъде преодоляно от Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР