Очаквам председателят на Европейската комисия да очертае как ще продължим

...
Очаквам председателят на Европейската комисия да очертае как ще продължим
Коментари Харесай

Дипломат: България не е засегната от санкциите срещу Русия, но не се обяснява от политиците

„ Очаквам ръководителят на Европейската комисия да очертае по какъв начин ще продължим напред с икономическия модел в Съюза поради това, че преживяхме няколко рецесии, с които към момента се борим. И в този нерешителен световен свят чакаме Комисията да зададе модел, по който ще се развиваме “. Тази прогноза направи в ефира на Euronews Bulgaria дипломатът Бисерка Бенишева по отношение на речта на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред евродепутатите за положението на Европейския съюз и провокациите пред него.

Бенишева чака още в речта си тя „ да подчертава върху достиженията, които имаме. Да подчертава главно върху постигнатото по „ Зелената договорка “, върху това по какъв начин се справихме с провокациите, които войната в Украйна насочи към Съюза, с енергийната рецесия, с високите цени и прочие “

„ Основното, което желаеме да чуем, са целите до края на този мандат. Времето е малко, има няколко посоки, по които макар последствията от пандемията и войната, европейският дневен ред да продължи “, добави дипломатът.

По мотив присъединението на страни от Западните Балкани към Европейски Съюз, както и на Украйна, Бисерка Бенишева сподели, че „ Съюзът би трябвало да се ангажира с промяна, с изключение на за своите политики, а и за разширението “.

А по отношение на глобите на Европейски Съюз към Русия, тя разяснява, че „ публичното мнение демонстрира друго, което е сигнал за недостиг в връзката на нашите политици и освен. Може да се отдаде също на хибридната война, която се води на нашата територия, на съветската агитация. Де факто България като стопанска система не е наранена мъчително от въведените европейските наказания, само че това не се изяснява на хората “.

Вижте цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР