Очаквам машината да е по-смазана. До 10 дни с този

...
Очаквам машината да е по-смазана. До 10 дни с този
Коментари Харесай

Малко над 110 млн. лв. са платени на пътните фирми


Очаквам машината да е по-смазана. До 10 дни с този ритъм от 30-40 млн. лева дневно може да се изплатят средствата на пътищарите. Към сегашния миг на пътните компании са изплатени 110 462 млн. лева

Това съобщи вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия. Коментарът си той направи по отношение на гласуваното решение на Народното събрание да се изплатят 600 милиона лв. на пътните компании.

Караджов разчита на положителната воля на компаниите от пътностроителния отрасъл.

Той изясни, че за да се заплатят средствата, би трябвало да се издадат фактури, които преди не са били издавани, заради данъчни аргументи, с цел да не се заплаща Данък добавена стойност . Върви се от по-старите към по-новите отговорности. Преди заплащането на всяка фактура се прави инспекция в Национална агенция за приходите и се чака няколко дни, с цел да се верифицира, че на този контрагент и тази фактура би трябвало да се заплати дадената сума, посочи Караджов.

Той има вяра, че. Настоящите контракти са настоящи и до 30 юни нямаме опция да ги прекратим и да търсим нова социална поръчка, добави вицепремиерът. С още два месеца ще се отсрочи какъвто и да било развой. Министерство на регионалното развитие ще продължи да дава знаци на благосклонност и положително партниране в името на ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа.

За идните съществени летни поправки, Караджов означи, че в през актуалната година съществени поправки ще се вършат единствено на тези места, на които има планова подготвеност. Обектите за главен ремонт ще са обектите с годна техническа документи, има определен реализатор и за такива, които е оповестена социална поръчка и има определен победител. Паралелно с това са пуснати 83 публични поръчки за нови проектирания за идващите години. Ще има задоволително време за март месец следващата година да има по-голям брой планове за съществени поправки и извършени процедури за реализатор, надява се Караджов.

Във връзка с това по какъв начин вървят договарянията с компаниите реализатори и срещнали ли ли са усложнения за доплащанията за настоящите поправки на пътя, зам.-регионалният министър Явор Пенчев посочи, че Министерство на регионалното развитие срещнали усложнения с подписванията на споразуменията с пътищарите, а повода - заложени прекомерно тежки условия в плануваното за сключване съглашение. Подписани са 18 спомагателни съглашения от общо 39.
 Пътищарите излязоха да „ посетят “ депутатите за дължимите милиони
Пътищарите излязоха да „ посетят “ депутатите за дължимите милиони

Предложението за погашение на 50% трябваше да мине през предходната седмица, само че не мина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР