“Очаквам изкуственият интелект да почне да ни управлява преди България

...
“Очаквам изкуственият интелект да почне да ни управлява преди България
Коментари Харесай

Политолог по Дарик: Изкуственият интелект ще ни управлява преди България да има редовен кабинет

“Очаквам изкуственият разсъдък да почне да ни ръководи преди България да успее да сътвори постоянен кабинет. Шегувам се, само че добре, че е шегата, да си кажем истината. Не виждам освен това систематизиране опция да се сформира кабинет ”. Така политологът и специалист в Българския институт за правни начинания Теодор Славев разяснява приключващата предизборна акция и социологическите изследвания.

По думите му кой ще е първи на изборите има единствено символно значение, тъй като други фактори ще вземат превес в това, което ще се случи след това в Народното събрание. Експертът дефинира акцията като безинтересна, само че напомни, че тя е пета за парламентарен избор и претендентите са изморени.

“Партиите гледат към локалните избори. ГЕРБ няма по какъв начин да задържат 24 от 28 регионални градове, макар че желаят да запазят каквото имат… “Продължаваме смяната ” не желаят да се развиват като всеобща партия ”, проучва още Славев.

Според него съвсем липсва дебатът кои са националните задания, които би трябвало да свърши Народното събрание. “Накъде отиваме ” - това изчезна от дебата преди изборите. Хората не могат да си изградят мотивация по този начин ”, сподели той.

Политологът уточни, че няма нито една политическа партия, която да упорства за разширение пълномощията на основния прокурор, в противен случай - всички приказват за промяна на прокуратурата и механизми за отчетност.

“Интуицията ми подксазва, че в случай че не се получи съгласие кои са належащите проблеми, този път Румен Радев надали ще уголемява мандатите. Няма да го направи заради поръчките, които дава сега, а и би подлежал на рецензии. Освен това вицепрезидентът Илияна Йотова го сподели ”, добави Теодор Славев.

Той подчертава, че “всяка форма на държавно управление на малцинството значи скрита коалиция. Възможността Политическа партия и Демократична България да основат държавно управление на малцинството значи да седнат и да се договоря други неща - постове и позиции в регулатори, да вземем за пример. То е още веднъж форма на съгласие. Това е действителността ”.

Прогнозите на политолога са, че Румен Радев “ще ръководи в границите на тази година, ще приготвя и локалните избори ”.

По отношение на воденето на акцията, специалистът изясни, че обвиняването сред партиите отблъсква, само че пък заздравява твърдия електорат.

“БСП надминава “Възраждане ”, толкоз извънредно дясна е станала ”, изрази мнение Славев във връзка с настояването за референдум за “джендър идеологията ” и дефинира сходна политика като хомофобска.

Защо е значимо да гласуваме?

“Гласувайте, тъй като другояче тежестта на негласуващите ще се усили. Да спасим остатъците от парламентарната народна власт, тъй като може да стане и по-лошо. Рано или късно ще имаме постоянно държавно управление. Гласуването е спънка към това да стане по-лошо ”, заключи политологът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР