Очаква се всеки момент прокуратурата да поиска постоянен арест за

...
Очаква се всеки момент прокуратурата да поиска постоянен арест за
Коментари Харесай

Ето ги арестуваните висши антимафиоти от ГДБОП

Очаква се всеки миг прокуратурата да изиска непрекъснат арест за двамата висши антимафиоти Кирил Ванков и Цветан Панков. Според обвиняването, против възнаграждение те са покровителствали незаконни групи за трафик и разпространяване на опиати.

Постоянен арест ще се желае и за тяхна подчинена, упрекната, че е била взаимозависимост с наркобандите.

Антимафиотите от ГДБОП играели "добро-лошо ченге " пред дилъри, вземали подкупи и за обезвреждане на конкуренция

Разузнавачката, която е била към основна дирекция Национална полиция, е била по този начин да се каже ковчежникът на групата. Тя е събирала всички пари и след напътствията на двамата висши антимафиоти ги е разпределяла. Очаква се делото в Специализирания углавен съд да приключи с изговаряне дали тримата ще останат в ареста.

В групата има и четвърти разследван. Той не е чиновник на Министерство на вътрешните работи, представял се е като помощник на ДЕА - американската работа за битка с опиатите и е имал подправена карта на Международна полицейска асоциация. Той е бил медиатор в контактите сред двамата висши антимафиоти и незаконните групи. Досъдебното произвеждане е проведено през май тази година във връзка подадена информация от Дирекция "Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи в Специализирана прокуратура.

"Засегнат е интернационалния престиж на страната ни поради обстоятелството, че обвинените лица са осъществявали съдействие с непознатите служби. Вярвам, че органите на Министерство на вътрешните работи бързо ще върнат доверието към задграничните ни сътрудници. В резултат на тази незаконна активност са били провалени редица наказателни производства в страната и чужбина посредством даването на предварителна изпреварваща информация на разследваните лица за идни дейности по следствието и арестувания от страна на правоохранителните органи ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

По думите ѝ, активността на групата е била в няколко посоки: Първо - приемане на подкупи от лица, занимаващи с наркотрафик, така наречен обезпечаване на чадър. Второто направление е приемане на подкупи за обезвреждане на съперници. Третото - даването на предварителна информация по разнообразни следствия.
6

Операцията е невиждана в България за последните десетилетия, съобщи Стефан Бавков, дир. на дирекция "Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи. Дирекция "Вътрешна сигурност " под управлението на министъра на вътрешните работи и наблюдението на Специализирана прокуратура съумя да обезврежда и да документира незаконната активност на висшите управителни чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи.

"Нашата работа бе извънредно сложна, защото чиновниците освен добре познават способите и методите на следствие, само че в същото време в хода на дейностите по следствието и оперативните дейности те контактуваха с нас, с наши чиновници, което в допълнение затрудняваше следствието. Изключително безочливо и надменно, невиждано държание на висшия шеф на отдела за битка с наркоразпространението. Не съм виждал такова в моята процедура. Той не се спираше пред нищо, с цел да изиска, с цел да изнудва, с цел да манипулира за приемане на паричните средства ", сподели Стефан Бавков. Групата е работила и през 2014 година, добави още той.

Дирекция "Вътрешна сигурност " през днешния ден е подала в спецпрокуратурата спомагателни материали за действия от 2014 година на двамата чиновници.

"Идентични, разстройване на наказателно произвеждане, облагодетелстване, даване на класифицирана информация на престъпните среди. Всичко за рушвет. В хода на оперативната активност прави усещане, че служителите на реда нямаха даже честен ангажимент. Самите те имат дребни деца и бяха с ясното схващане, че покровителстваха канала освен за разпространяване на наркотични субстанции на територията на България, само че и към страни от Европа, с което пречеха на нашите сътрудници. Бяхме пред сриване на доверието на страната. Те са лицата, които са контактната точка. От една година се реализира мониторинг върху активността на висшите чиновници, а по-активно от няколко месеца ", сподели още Стефан Бавков, дир. на дирекция "Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи.
6 6

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР