Очаква се водният режим в града да отпадне в края

...
Очаква се водният режим в града да отпадне в края
Коментари Харесай

Водният режим в Перник отпада в края на май

Очаква се водният режим в града да отпадне в края на май, сподели шефът на ВиК – Перник Борислав Иванов пред бТВ.

По думите му бент. „ Студена “ се цялостни с положителни темпове и към този момент има 10 милиона кубика вода в язовира. След включването на водопровода от София се стараят да лимитират използването на вода от „ Студена “, с цел да може да се изпълни по-бързо.

В момента Перник има вода единствено от 6 сутринта до 22 часа, а също така елементи от града и други обитаеми места в региона постоянно остават без каквато и да е вода поради повреди.

Иванов увери, че повредата, за която са подали сигнал 70 индивида от три входа за теч на вода, ще бъде отстранена най-късно до великденските празници. " Сигналите са достигнали до нас, сътрудниците са я ревизирали, решили са, че не е толкоз сериозна. Приоритет са тези, в които няма изобщо или е наводнила парцели. Трябва да се изчака, с цел да се отстранят по-големите ", изясни шефът на ВиК – Перник.

През декември бе оповестено бедствено състояние на територията на Перник, откакто на 18 ноември бе въведен воден режим за обитаемоте места, захранвани от язовир " Студена ". Януари бе най-критичен за перничани, тъй като язовирът бе на крачка от мъртвия си размер. В средата на март в града вода имаше от 12 до 22 ч., а малко по-късно бе открит настоящия режим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР