Очаква се в някои местности там температурите да достигнат 40

...
Очаква се в някои местности там температурите да достигнат 40
Коментари Харесай

Днес Беше Жега, Но В Понеделник Слънцето Ще Изпепели България С 40 Градуса!

Очаква се в някои местности там температурите да доближат 40 градуса. Най-горещо ще бъде в Петрич и Сандански, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури в понеделник ще бъдат сред 33 и 38 градуса, по-ниски - към 30 градуса, по Черноморието.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 34 и 39 градуса и към 30°, по Черноморието.

Привечер в сряда над северозападните региони ще се заоблачи. В четвъртък и петък с до сдържан северозападен, през втория ден и североизточен вятър, през страната ще премине по-хладен атмосферен фронт. Температурите ще се намалят и в петък оптималните ще бъдат сред 28° и 33°.

На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В обособени региони са вероятни и по-интензивни феномени. Очакват се и градушки.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. В събота след обяд, основно над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Температурите ще се покачат и в неделя оптималните ще бъдат сред 31° и 36°.

Днес най-горещо е било в Сандански, Русе и Свищов, само че няма регистрирани температурни върхове. В Сандански са измерени 38,8 градуса, в Русе - 37.4 градуса, а в Свищов - 36.9 градуса, колкото е и измерената температура в Благоевград.

В страната, като цяло температурите са варирали сред 33 и 38 градуса, в София 33 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР