Очаква се в началото на 2024 г. да бъде създадена

...
Очаква се в началото на 2024 г. да бъде създадена
Коментари Харесай

МЕУ и ИКТ съветът обсъдиха проектите за анализ на цифровата трансформация

Очаква се при започване на 2024 година да бъде основана Стратегия за цифрова промяна на Република България, която да включи в себе си сегашните Стратегия за електронно ръководство и Стратегия за киберсигурност. Това ще бъде натурален развой в резултат на устрема на държавното управление за понижаване на броя стратегически документи, само че за включването на по-ясни цели и по-конкретно написан път за постигането им. Това разгласи пред членовете на Консултативния съвет на ИКТ общността министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

В рамките на съвещанието на Съвета бяха дискутирани Проектът на разбор на цифровата промяна, който бе изработен от Световната банка, и планът на траекториите, които МЕУ чертае за реализиране на задачите на стратегия „ Цифрово десетилетие ".

Според Йоловски главният проблем, който срещат множеството страни членки на Европейски Съюз при осъществяването на задачите от „ Цифровото десетилетие ", е обвързван с цифровите умения. Министърът прикани бизнеса и неправителствените организации да работят взаимно с страната за образованието на жителите на базови цифрови умения.

Целта на Консултативния съвет е интензивно съдействие при разискване на законодателни начинания, както и търсене и предложение на решения по настоящи тематики от дневния ред на електронното ръководство и осведомителните технологии в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР