Очаква се това лято към международния батальон в България да

...
Очаква се това лято към международния батальон в България да
Коментари Харесай

Заков: Още съюзнически сили ще се присъединят към батальона на НАТО в България

" Очаква се това лято към интернационалния батальон в България да се причислят военни от спомагателни съюзнически страни ", заяви министърът на защитата Драгомир Заков след края на двудневното съвещание на своите сътрудници от НАТО в Брюксел пред български публицисти.

По неговите думи може да се чака към военните от Съединени американски щати и Англия да се включат сили от Гърция и от други страни от района. В отговор на въпрос министърът посочи, че най-вероятно числеността на многонационалната бойна група ще бъде над 1000 души. Важното е, че нашите Въоръжени сили ще работят със свои съдружници, с нови съвременни качества, ще видят по какъв начин те работят и това е значимо за нас, тъй като предстоят планове за рационализация, сподели Заков.

" България от няколко месеца построява на своя територия бойна група. Имаме сделка с Италия да поеме ролята на рамкова страна ", уточни той.

Заков означи, че съвещанието, в което взе участие, е последното на ниво министри преди срещата на върха в Мадрид. Очакванията са срещата в Мадрид да бъде много съществено събитие в историята на НАТО, защото ще бъдат взети доста значими решения, в това число по въздържане и защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР