Очаква се Сенатът да гласува законопроекта следващата седмица, а Джо

...
Очаква се Сенатът да гласува законопроекта следващата седмица, а Джо
Коментари Харесай

TikTok може да бъде забранен в САЩ, след като Камарата на предста...

Очаква се Сенатът да гласоподава законопроекта идната седмица, а Джо Байдън съобщи, че ще подпише законодателството. " Този законопроект пази американците и изключително американските деца от зловредното въздействие на китайската агитация в приложението TikTok. Това приложение е шпионски балон в телефоните на американците ", съобщи представителят на републиканците от Тексас Майкъл Маккол, създател на законопроекта, оповестява Блумбърг.

 

Актуализираният законопроект за TikTok идва като част от пакета за външна помощ за Украйна, Израел и Тайван на ръководителя на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън.

 

Приемането на обновената версия на законопроекта стана, откакто през март Мария Кантуел, ръководител на комерсиалната комисия на Сената, прикани Камарата да преразгледа детайлите на законопроекта, който в този момент удължава интервала на отчуждаване на компанията майка на TikTok ByteDance от шест месеца на една година.

 

В изказване, оповестено във вторник, Кантуел съобщи: " Както към този момент споделих, удължаването на интервала на продажба е належащо, с цел да се подсигурява, че новият покупател ще има задоволително време да подписа договорка. Подкрепям това обновено законодателство. "

 

Критиците на известното приложение за обществени медии настояват, че основаната в Китай компания ByteDance може да събира данни за потребителите и да цензурира наличие, което подлага на критика китайското държавно управление. През март шефът на националното разузнаване Аврил Хейнс предизвести по време на чуване в комисията по разузнаване на Камарата на представителите, че Китай може да употребява TikTok, с цел да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година

 

Същевременно TikTok неведнъж е заявявала, че не е споделяла и няма да споделя данни за американски консуматори с китайското държавно управление. " TikTok е самостоятелна платформа със личен управителен екип, включващ основен изпълнителен шеф, основан в Сингапур, основен действен шеф, основан в Съединени американски щати, и световен началник по въпросите на доверието и сигурността, основан в Ирландия ", обявиха от компанията.

 

В отговор на идното тогава гласоподаване в Камарата на представителите по-рано тази седмица TikTok написа пост в обществените медии, в който изрази недоволството си от законопроекта и опцията Съединени американски щати да " закрият платформа, която способства за стопанската система на Съединени американски щати с 24 милиарда $ годишно ".

 

След приемането на законопроекта TikTok съобщи: " Жалко е, че Камарата на представителите употребява прикритието на значима задгранична и филантропична помощ, с цел да прокара за следващ път законопроект за възбрана, който ще потъпче правото на независимост на словото на 170 милиона американци ", оповестява NPR.

 

Президентът на американската компания Signal, която предлага криптирани известия, също осъди приемането на законопроекта, като съобщи, че причините за цялост на персоналните данни могат да се разпространят и върху други компании за обществени медии, като в същото време уточни неотдавнашното приемане от Сената на Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване, който уголемява пълномощията за наблюдаване без правосъдна заповед.

 

В обява в X Мередит Уитакър съобщи: " Това е прецакано. Моля, отделете малко време, с цел да помислите какво се случва тук. Злоупотребата с пълномощията за наблюдаване е на път да се утвърди в американското законодателство в това време, когато се придвижва законопроект за принуждаване на TikTok да продава на американски покупател или да бъде неразрешен, оневинен частично посредством " отбрана на персоналните данни ".

 

През март Джо Байдън даде обещание да подпише законопроекта за TikTok, като съобщи: " Ако го одобряват. Аз ще го подпиша. " Същия месец Шоу Зи Чу даде показания пред Конгреса в продължение на повече от пет часа, по време на които законодателите разпитваха сингапурския основен изпълнителен шеф на TikTok за Китай, опиатите и психологичното здраве на младежите.

 

Превод и редакция ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР