Очаква се Риши Сунак лично да отправи благодарности на Шигеюки

...
Очаква се Риши Сунак лично да отправи благодарности на Шигеюки
Коментари Харесай

Даунинг стрийт: Великобритания ще се възползва от почти 18 млрд. паунда частни инвестиции от Япония

Очаква се Риши Сунак персонално да насочи благодарности на Шигеюки Гото, който е японският министър, оказал скъпа поддръжка за присъединението на Обединеното кралство към Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство (CPTPP). По-рано тази година бе обявено, че Англия ще се причисли към блока, в който влизат страни като Австралия, Нова Зеландия, Канада, Чили и Япония.

 

Твърди се, че японски компании са дали обещание 17,7 милиарда паунда бъдещи вложения във Англия. Сред тези компании са Mitsubishi Estate и Mitsui Fudosan, комерсиалната къща Marubeni и Kawasaki Heavy Industries.

 

Визитата на Риши Сунак за срещата на върха на Г-7 в Хирошима включва още и полемики за Украйна и Индо-Тихоокеанския район.

 

Говорител на държавното управление съобщи, че Япония към този момент е петият максимален вложител във Англия с 92 милиарда паунда, а търговията със артикули и услуги е на стойност близо 30 милиарда паунда предходната година, което ще се усилва още повече след присъединението на страната към CPTPP.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР