„Очаква се решение на Върховния административен съд за ТЕЦ „Брикел“.

...
„Очаква се решение на Върховния административен съд за ТЕЦ „Брикел“.
Коментари Харесай

Екоминистърът: България е заплашена от санкция заради незакрити депа

„ Очаква се решение на Върховния административен съд за Топлоелектрическа централа „ Брикел “. Присъствах на инспекцията на тогавашния министър Сандов. Основният проблем беше изпускането на неорганизирани излъчвания. Казано простичко – пуши отвред “. Това разяснява в „ Тази заран “ по бТВ служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

„ Трябва да се ускори контролът. Към момента Топлоелектрическа централа „ Брикел “ не работи. Предполагам, че възнамеряват ремонт “, добави тя.

Приоритетите в Министерството

„ Ще се направи одит за дейностите на предходното управление на Министерството на околната среда. Добрите практики ще бъдат непокътнати, а в случай че има неща, които смятам, че би трябвало да са поправени – ще го създадем “, уточни Карамфилова.

„ За този къс интервал съм наясно, че ще фокусираме върху няколко неща. Едно от тях е наказателни процедури във връзка с неспазване на екологичното законодателство “, уточни тя.

Според нея фокусът на процедурите ще е ориентиран към главно към наказателната процедура за нарушаване закриването и рекултивацията на депа за неопасни боклуци.

Наказателната процедура започва през 2012 година. Предприети са дейности, само че Европейска комисия разгласи, че чака в най-кратки периоди оставащите 12 депата да бъдат закрити.

Ако не бъдат закрити се чака еднократна глоба в размер на 8-цифрена сума в евро. При ново несъблюдение ще има глоба с всеки ден несъблюдение, акцентира министърът.

Седемте рилски езера

В момента се прави спомагателна оценка за Седемте рилски езера, посочи Карамфилова.

В натоварените дни там има над 3 хиляди души. В момента позитивът е, че са укрепени пътеки със скални материали, които са естествени, като следва да се слагат и табели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР