Очаква се премиерът Бойко Борисов да проведе среща с ръководството

...
Очаква се премиерът Бойко Борисов да проведе среща с ръководството
Коментари Харесай

Очаква се премиерът Бойко Борисов да се срещне с ръководството на УНСС

Очаква се министър председателят Бойко Борисов да организира среща с управлението на УНСС. В началото на вчерашното държавно съвещание министър председателят разгласи, че ще отиде в УНСС, с цел да обсъдят информацията, че университетът е застрашен от банкрут. Той уточни, че въпросът ще бъде прегледан от районното министерство, както и от министерствата на финансите и на образованието.

Срещата идва откакто УНСС прикани държавното управление да обезпечи обещаните средства за нов образователен корпус, с цел да не се стигне до фактическа несъстоятелност на университета. Договорът за новия корпус е подписан през 2016 година, като планува строителството да бъде приключено на 7 юни 2019 година. Основава се на извоюван конкурс, посредством който се обезпечават 4.5 млн. лева европейско финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Има и доказан ангажимент за обезпечаване на 7.5 млн. лева съфинансиране от Министерството на финансите посредством Министерството на образованието и науката – по 2.5 млн. лева за всяка от трите години: 2017, 2018 и 2019 година От УНСС означават, че заради обещаното, само че неполучено финансиране от страна на страната, осъществяването на плана е спряно през 2018 година

От Министерството на финансите оповестиха, че няма да поддържат настояването на УНСС за спомагателни средства, до момента в който не бъде усвоена отпуснатата по Оперативна програма “Регионално развитие” сума. От министерството потвърдиха уговорката си за обезпечаване на средства от държавния бюджет в размер до 7.5 млн. лева, само че все още плануваните в плана средства в размер на 4.5 млн. лева по Оперативна програма “Регионално развитие” не са усвоени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР