Очаква се първата номинация за председател на Върховния касационен съд

...
Очаква се първата номинация за председател на Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Галина Захарова е първата номинирана за председател на ВКС

Очаква се първата номинация за ръководител на Върховния касационен съд да бъде оповестена при започване на съвещанието на Висшия правосъден съвет. Тя е на Галина Захарова и е единомислеща кандидатура на Пленума на Върховен касационен съд. Освен през днешния ден и идващия четвъртък ще могат да се внасят кандидатури.

От 84 участвали на Пленума на Върховния касационен съд  83-ма са подкрепили Захарова.

Тя не е взела присъединяване в гласуването.

Номинирана е от Търговската и Наказателната гилдия на съда поради нейния професионализъм, праволинейност и честност.

Подкрепа Галина Захарова е получила и от Гражданската гилдия. Според магистратите време е за жена отпред на Върховния касационен съд. " Нека не подчиняваме решенията си на персонални пристрастия и дадем доверие на една диалогична, интелигентна и изобретателна, с ясна визия за бъдещата работа и отговорности дама! “, написа в предлагането.
   
Захарова е дълготраен углавен арбитър. В момента е заместник-председател на Върховния касационен съд. Бивш член е на Висшия правосъден съвет, само че подаде оставка предварително в символ на противоречие с кадровата му политика.
   
Освен Пленума на Върховния касационен съд номинации могат да вършат трима члена на Съдийската гилдия и правосъдният министър. Дали ще се възползват, ще е ясно най-късно след седмица.

 

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР