Очаква се окончателното становище на Венецианската комисия за прокурора, който

...
Очаква се окончателното становище на Венецианската комисия за прокурора, който
Коментари Харесай

ГЕРБ: Шефът на Инспектората да разследва прокурор № 1

" Очаква се окончателното мнение на Венецианската комисия за прокурора, който ще може да проверява Главния прокурор. Правителството предлага това да е ръководителят на инспектората. Той би трябвало да е с друг мандат от основния прокурор и да се избира от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет ". Това съобщи зам. -председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” на Канал 3.

Разделянето на прокурорски и съдийски препоръки е рекомендация на Венецианската комисия и съгласно Ципов ще подсигурява независимостта на правосъдната власт. Прокуратурата няма да влезе в изпълнителната власта, безапелационен беше той.

По отношение на отчета Красимир Ципов означи, че оценката е справедлива, а той е подобен, какъвто е. Зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ напомни, че този вид отчети почиват на избрани отзиви и мнения, изразени и в българските медии. " Такава е и констатацията за опит за напън върху съда по случая с Джок Полфрийман.Такъв от политици нямаше, само че имаше от околните на убития ", сподели Ципов. Самият той си е разрешил да каже единствено, че претекстовете за предварителното освобождение, би трябвало да бъдат обяснени на околните на убития.

Според депутата гласуваната в комисия резолюция няма огромна поддръжка. " Ще се види какъв спор ще се организира в залата. Несериозно е всичко реализирано през годините да се зачертава ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР