Очаква се новата структура да генерира 22 милиона kWh електричество

...
Очаква се новата структура да генерира 22 милиона kWh електричество
Коментари Харесай

Китай завърши първата си дълбоководна плаваща вятърна платформа

Очаква се новата конструкция да генерира 22 милиона kWh електричество годишно

Емил Василев преди 48 секунди 1 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Вчера Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC) разгласи, че е приключила построяването и инсталирането на първата в страната дълбоководна плаваща вятърна платформа Haiyou Guanlan. Новата конструкция ще служи за облекчаване на непрекъснато възходящите енергийни потребности на страната.

Haiyou Guanlan се състои от вятърна турбина и 5000-метров подводен кабел, планиран да работи на дълбочина 394 метра под водата и да издържи 25 години в тежки подводни условия.

Новият кабел свързва плаващата вятърна платформа с офшорни петролни и газови платформи, ситуирани на 136 километра от Венгчанг на брега на провинция Хайнан, Южен Китай.

Очаква се новата конструкция да генерира 22 милиона kWh електричество годишно, произвеждайки 7,25 мегавата (MW) сила.

Физическата конструкция и вятърната турбина на Haiyou Guanlan са проектирани по този начин, че да устоят на мощни ветрове с оптималната скорост 84 метра в секунда. Платформата ще работи в морски региони, в които неизбежно ще има рискови метеорологични условия.

Конструкцията ще икономисва 10 милиона кубически метра газ годишно, което ще може да задоволи еквивалентното годишно търсене на електрическа енергия от 30 000 души. Ще бъде реализирано понижаване на излъчванията на CO2 с към 22 000 тона.

Разработката способства за построяването на 20 морски вятърни електроцентрали в страната, чиято обща мощ надвишава 30 милиона киловата (kW).

CGTN разгласява видеоклип на съоражението, който можете да видите по-долу.

Това прави Китай водеща страна в света в бранша на офшорните вятърни електроцентрали, показва Tech Times.

Вятърната сила е от жизненоважно значение, с цел да може страната да посрещне всички свои енергийни потребности, без да замърсява в допълнение околната среда. Създадени да устоят и на най-екстремните климатични условия, тези здрави структури оферират възобновима сила без никакви CO2 излъчвания.

През януари тази година, CSSC Haizhuang, един от десетте най-големи отбранителни конгломерати в Китай, твърди, че е създал роторна главина и гондола на солиден първообраз на офшорна вятърна турбина с мощ 18 мегавата (MW).

„ Турбината H260-18MW ще има огромен принос за възстановяване на потенциала и успеваемостта на турбините, както и за понижаване на цената на силата. “

гласеше тогавашното изказване на компанията
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР