Очаква се лидерите на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7)

...
Очаква се лидерите на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7)
Коментари Харесай

Г-7 подготвя още санкции срещу Русия

Очаква се водачите на Групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7) да показват набор от ограничения за увеличение на натиска върху Русия, защото нашествието ѝ в Украйна продължава повече от година.

Лидерите на Г-7 са в японския град Хирошима за тридневна среща, на която разискват интернационалната търговия и сигурност. Това ще се случи до момента в който Съединени американски щати и Китай се борят за въздействие в един многополюсен свят на фона на опасения за тяхното отцепване и до момента в който войната в Украйна продължава, написа CNBC в собствен разбор.

Високопоставен чиновник в администрацията на Съединени американски щати, поискал анонимност, сподели рано сутринта в петък, че Джо Байдън възнамерява да вкара стъпки за „ икономическа изолираност “ на Русия, с цел да отслаби способността ѝ да води война.

Ние ще продължим да разширяваме контрола върху износа, с цел да създадем още по-трудно за Русия да поддържа своята военна машина “, сподели високопоставеният чиновник пред кореспонденти. Той акцентира, че „ задължението на държавното управление на Съединени американски щати да продължи да стяга гайките против Русия остава толкоз мощен, колкото беше предходната година “.

Дискусиите по отношение на обсега на глобите против Русия ще бъдат в ход, защото се чака украинският президент Володимир Зеленски да отлети за Япония, с цел да участва на срещата на върха на Г-7 в неделя, съгласно Financial Times.

Американският чиновник добави, че всички членове на Г-7 се готвят да вкарат нови ограничения за надзор върху износа. Това ще включва прибавяне на 70 юридически лица към черния търговски лист на Съединени американски щати и повече от 300 нови наказания против физически лица, юридически лица, плавателни съдове и самолети.

„ Ще бъдат преследвани финансовите медиатори, както и бъдещите енергийни и добивни качества на Русия и други участници, помагащи за поддръжка на войната “, сподели служителят, добавяйки, че глобите ще обзет Европа, Близкия изток и Азия.
Забранени диаманти
Тези развития идват, откакто Обединеното кралство настрана наложи повече наказания на Русия според законодателство, което ще бъде въведено по-късно през годината.

Обединеното кралство през днешния ден афишира възбрана за съветски диаманти, промишленост чийто експорт бе на стойност 4 милиарда $ през 2021 година, както и импорт на мед, алуминий и никел с съветски генезис “, се споделя в петъчно известие от кабинета на министър-председателя Риши Сунак.

Британският министър председател приказва пред политически публицисти на борда на държавния аероплан, до момента в който пътуваше към Япония, с цел да участва на срещата на върха на Групата на седемте най-развити стопански системи в Хирошима.

Както днешните известия за наказания демонстрират, Г-7 остава единна пред лицето на опасността от Русия и непоколебима в нашата поддръжка за Украйна “, сподели Сунак на 17 май.
„ Минимално влияние “
Въпреки това, спомагателните старания за прилепяне на съветската стопанска система е малко евентуално да окажат доста влияние, съгласно професора по интернационалните връзки от университета Джордж Вашингтон Робърт Ортунг.

„ Новите ограничаващи наказания против Русия ще имат минимално влияние върху международната търговия. Никоя от тези ограничения евентуално няма да накара Русия да спре войната си против Украйна, защото Путин е изцяло зает с това и глобите не вредят на способността на Русия да работи всекидневно “, сподели той пред CNBC.

Тъй като Китай и Индия не вземат участие в глобите, Русия към момента има доста търговски сътрудници “, добави той.

Ортунг означи, че ограниченията за усилване на икономическия напън върху Русия биха били алегорично значими, когато се комбинират с обширна военна помощ за Украйна.

„ Най-полезният резултат за международната търговия ще бъде краят на войната, която блокира Русия от по-нататъшна експанзия “, сподели той.

Всичко, което Западът може да направи, с цел да усили бойния потенциал на Украйна и да отслаби Русия, ни доближава към тази цел. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР