Очаква се Камарата на лордовете да обсъди днес приетото късно

...
Очаква се Камарата на лордовете да обсъди днес приетото късно
Коментари Харесай

Камарата на лордовете обсъжда днес решението за отлагане на Брексит

Очаква се Камарата на лордовете да разиска през днешния ден признатото късно нощес решение от Камарата на общините, с което министър председателят Борис Джонсън се задължава да изиска от Европейския съюз отсрочване до 31 януари 2020 година на излизането на Обединеното кралство от общността, съобщи БНР.

Във вторник вечерта депутатите гласоподаваха за определяне на надзор върху дневния ред в Народното събрание, което им разреши да внесат проектозакона за блокиране на Брексит без договорка.

В сряда на второ и трето четене те утвърдиха проектозакона, а това значи, че в този момент той отива за разискване и гласоподаване в камарата на лордовете.

Ако лордовете нанесат ремонти в закона, те ще би трябвало да бъдат утвърдени от Камарата на общините, което може да стане в понеделник. След като той бъде признат дефинитивно от Народното събрание, ще би трябвало да бъде подписан от кралицата, с цел да влезе в действие.

Борис Джонсън бе декларирал, че в случай че загуби вота ще внесе процедура за привикване на изключителни общи избори и той го стори.

За утвърждението на тази мярка обаче му бе нужна поддръжката на две трети от депутатите. Въпреки че за избори гласоподаваха 296 депутати, а срещу 56, останалите се въздържаха и той не получи нужните гласове. Нужни му бяха 434 гласа.

Веднага след оповестяването на резултатите Борис Джонсън съобщи, че водачът на лейбъристите Джеръми Корбин ще остане в историята като единствения водач на опозицията, отказал сподели за избори и това е тъй като той не счита, че ще ги завоюва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР