Очаква се изборите в Русия тази седмица да затвърдят властта

...
Очаква се изборите в Русия тази седмица да затвърдят властта
Коментари Харесай

Преди изборите в Русия: Опозиционните кандидати са в затвора или в изгнание, а независимите медии – блокирани

Очаква се изборите в Русия тази седмица да затвърдят властта на президента Владимир Путин най-малко до 2030 година Всички опозиционери, които биха могли да му се опълчват, са в пандиза или в заточение в чужбина. Независимите медии, които биха могли да подлагат на критика политиката му, са блокирани. Кремъл от своя страна поддържа непоколебим надзор върху политическата система и изборния развой в страната с население от 146 милиона души. Въпреки това съветските избори ще бъдат деликатно следени от целия свят. Според Централната изборна комисия в Русия и окупираните от Русия елементи на Украйна има 112,3 млн. гласоподаватели с право на глас, а други 1,9 млн. гласоподаватели с право на глас живеят в чужбина.
Най-яростните му критици са в пандиза или в заточение, а останалите трима претенденти са от другарски настроени към Кремъл партии. Репресиите на Путин против инакомислещите също по този начин осакатиха самостоятелните медии и правозащитните групи, което му дава цялостен надзор върху политическата система на страната.
Даша Литвинова, Associated Press

Гласуването в цялата голяма страна ще се организира от петък до неделя. За първи път на президентски избори в Русия изборните секции ще бъдат отворени три дни вместо един. Експертите не се надяват, че изборите ще бъдат свободни и почтени. Независими наблюдаващи подлагат на критика удължаването на гласуването с няколко дни и разрешаването на онлайн гласуването, като настояват, че сходна тактичност в допълнение попречва прозрачността на вота. 
Електронното гласоподаване също е алтернатива в доста съветски райони, нещо, което е мощно подложено на критика от специалистите поради неналичието на бистрота. Русия също по този начин беше наказана в Украйна и на Запад за провеждането на вота в районите на Украйна, които Москва окупира преди две години, и в Крим, който беше анексиран през 2014 година
Даша Литвинова, Associated Press

Путин е регистриран като самостоятелен претендент и се стреми към пети мандат, което би го задържало на власт още шест години. След това той ще има право да се кандидатира за още веднъж. Това стана допустимо откакто страната одобри конституционни промени, които нулираха рестриктивните мерки на мандите му през 2020 година Избран за първи път през 2000 година, той е най-дългогодишният водач на Кремъл след руския деспот Йосиф Сталин.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР