Очаква се днес в Белене да бъде организиран масов протест

...
Очаква се днес в Белене да бъде организиран масов протест
Коментари Харесай

Белене на протест в защита на реакторите

Очаква се през днешния ден в Белене да бъде проведен всеобщ митинг против желанията на ръководещите двата нуклеарни реактора за втората атомна централа, които България е платила, да бъдат продадени на Украйна.
Ядрена договорка с тази страна няма, имаме покупко-продажба на съоръжение, което е национално изменничество, съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Таско Ерменков.
Според него нуклеарната енергетика е единственият метод страната да има базови мощности, които не излъчват нездравословни излъчвания. Ерменков твърди, че АЕЦ " Козлодуй " е под риск, тъй като контрактуваното гориво с " Уестингхаус не е лицензирано и не се знае дали въобще ще получи позволение за потребление. Действащите реакторите имат лицензи да работят до 2027-2029 година, след което би трябвало да им бъде удължен срокът. Това обаче може да стане единствено в случай че те се зареждат със настоящето гориво. Така може да се окаже, че се отхвърляме от АЕЦ " Белене ", а след шест години към този момент няма да имаме и АЕЦ " Козлодуй ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР