Очаква се днес социалната мрежа Фейсбук да представи своя криптовалута.

...
Очаква се днес социалната мрежа Фейсбук да представи своя криптовалута.
Коментари Харесай

Фейсбук представя своя криптовалута

Очаква се през днешния ден обществената мрежа Facebook да показа своя криптовалута. Съобщава се, че виртуалната валута ще бъде конвертируема в долари и евро.
Проектът е на стойност 1 милиарда $, развива се от една година и има поддръжката на над 12 корпорации.
Официалното стартиране на валутата се чака да стане следващата година, след тестов интервал в края на тази. С виртуалната валута милиардите консуматори на Facebook, Месинджър, Инстаграм и УотсАп ще имат опция да правят цифрови заплащания - както във вътрешната система на Facebook, по този начин и външно - към трети страни и електронна търговия, без да има потребност от банкова сметка, предава БНР.
Криптовалутата на Facebook ще бъде със постоянна цена по време на заплащания и транзакции, и евентуално ще бъде закрепена към няколко международни валути. Съобщава се, че на чиновниците на компанията ще им бъде препоръчано да получават част от заплатата си в криптовалутата.
Анализатори разясняват, че подхванатият от Facebook ход може да трансформира компанията в обществена мрежа, съчетаваща финансови услуги, която да се трансформира в сериозна конкуренция на огромните банки и колоса в онлайн търговията като Амазон. Д-р Гарет Хайлман, откривател на блокчейн - технологията зад криптовалутите, разяснява:
"Определено новата виртуална валута на Facebook съставлява евентуална опасност за съществуващите финансови услуги. Интересно е, че за доста от тях, измежду които Мастъркард и Пейпал, ще се причислят към този план. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР