Очаква се днес премиерът на Великобритания Борис Джонсън да обяви

...
Очаква се днес премиерът на Великобритания Борис Джонсън да обяви
Коментари Харесай

Борис Джонсън отделя още 16.5 млрд. лири за инвестиции в отбраната

Очаква се през днешния ден министър председателят на Англия Борис Джонсън да разгласи рекордни за последните 30 години вложения в защитата на страната, предават международните информационни организации.

Предвижда се през идващите 4 години английското министерство та защитата да получава в допълнение по 4 милиарда фунта годишно над нормалния си бюджет.

Средствата ще бъдат вложени в планове в киберсигурността и в усвояването на космоса. В рамките на тези планове ще бъдат основани към 40 хиляди работни места, ангажира се Джонсън.

По думите му, спомагателните вложения би трябвало да оказват помощ за укрепването на световното въздействие на Англия.

Сега годишният бюджет на английското министерство на защитата е към 40 милиарда фунта. Допълнителните средства от 16.5 милиарда за четири години ще го усилят с към 10%.

Снощи Джонсън съобщи, че увеличението на военния бюджет ще бъде разгласен в разгара на пандемията, тъй като "отбраната би трябвало да бъде над всичко ".

"Международната обстановка в този момент е по-опасна, а конкуренцията сред страните е по-интензивна, в сравнение с в който и да е миг след края на студената война ", разяснява английският министър председател.

По думите му, Англия би трябвало "да бъде вярна на историята си и да стои един до друг със съдружниците си ", за което е нужна сложна рационализация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР