Очаква се днес правителството на Русия, Централната банка и Газпром

...
Очаква се днес правителството на Русия, Централната банка и Газпром
Коментари Харесай

Правителството на Русия представя на Путин процедурата за плащане на газа в рубли

Очаква се през днешния ден държавното управление на Русия, Централната банка и „ Газпром ” да показват на президента Владимир Путин процедурата, по която от 1 април избраните от Москва като вражески страни да заплащат за съветските газови доставки в рубли.

„ Газпром ” проиграва сюжети за цялостно прекъсване на газовите доставки в Европа и прави оценка последствията от сходно решение, написа в днешния си брой вестник „ Комерсант ”, като се базира на свои източници. От газовия монополист са отказали да разясняват информацията, оповестява изданието.

Проблемът беше разискван през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин по време на телефонните му диалози с немския канцлер Олаф Шолц и с италианския министър председател Марио Драги.

Според пресслужбата на Кремъл Путин е обяснил, че новите ограничения са резултат от решението на Европейския съюз да замрази валутните запаси на съветската Централна банка, което е нарушаване на интернационалното право.

Европейските водачи от своя страна дефинират настояването на Русия като нарушаване на настоящите контракти, в които е записано, че газовите доставки се заплащат в долари и евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР