Очаква се днес от сектора да отидат на среща в

...
Очаква се днес от сектора да отидат на среща в
Коментари Харесай

Изслушват министър Вътев в парламента. Земеделците - на среща с п...

Очаква се през днешния ден от бранша да отидат на среща в Министерския съвет по покана на премиера акад. Николай Денков. от Българската земеделска камара, в която членуват 13 асоциации на аграрни производители одобри да бъдат разисквани параметрите на меморандума, препоръчан от изпълнителната власт. 

да не се бавят договарянията и добави, че  това би забавило и средствата в тяхна помощ. Той уточни още, че неналичието на съглашение бави и внасянето на нотификация в Европейската комисия за утвърждение на помощта. Правителството ще договаря с Европейска комисия по настояванията на земеделците, част от настояванията се трансформират на европейско равнище.

 

Междувременно за оставката на Кирил Вътев като министър. Председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов, разяснява, че Вътев разделя сектора,  водейки избрана група хора при премиера и трансферира горещия картоф на Министерския съвет. Самият Вътев обаче съобщи, че няма проблем да си подаде оставката, само че това няма да стане под политически напън.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР