Очаква се днес да се проведе нов кръг преговори между

...
Очаква се днес да се проведе нов кръг преговори между
Коментари Харесай

В столичния градски транспорт искат 30% увеличение на заплатите

Очаква се през днешния ден да се организира нов кръг договаряния сред столичния зам.-кмет по превоза Дончо Барбалов и синдикатите в четирите сдружения на градския превоз.

Тема на разисквания е покачването на заплатите. Работниците желаят 30 % нарастване, осведоми Иван Кирилов - ръководител на Федерацията на транспортните служащи към КТ " Подкрепа ", оповестява БНР.

" Окончателно чакаме Дончо Барбалов да предложи нарастване на заплатите на служащите в 4-те транспортни сдружения на база на наше искане, което е за 30% нарастване. Чакаме ответната страна да удостовери, откаже или предложи нещо друго. Призовали сме всички служащи, които не са на работа от метрото, автотранспорта, електротранспорта и ЦГМ да участват пред Столична община, да поддържат договарянията и да пазят своите ползи. Ако не реализираме мечтаното, най-вероятно ще се стигне в началото до 1-часова ефикасна стачка и ще спрем градския превоз в София в пиков час, рано заран, когато е най-необходим на жителите ", споделя Иван Кирилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР