Очаква се 24-часовата стачка, организирана от синдикатите на частния и

...
Очаква се 24-часовата стачка, организирана от синдикатите на частния и
Коментари Харесай

Национална стачка в Гърция парализира обществения транспорт

Очаква се 24-часовата стачка, проведена от синдикатите на частния и обществения бранш в страната, да спре множеството услуги в цялата страна и да наруши публичния превоз в огромните градове. Синдикатите упорстват за увеличение на минималната заплата, която сега възлиза на малко над 700 евро на месец за наемните служащи, и по-ниски налози , написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

" Работниците в нашата страна, както в обществения, по този начин и в частния бранш, се борят против високите цени, които задушават семействата и жителите ", се споделя в изказване на конфедерацията на профсъюзите на държавните чиновници ADEDY. В него се прибавя, че по-високите разноски за сила, гориво и съществени артикули понижават заплатите на служащите.

Основните гръцки самолетни компании оповестиха отменяне на вътрешни и интернационалните полети и промени в графика за сряда заради стачката.

Aegean Airlines и нейното дъщерно сдружение Olympic Air анулираха 50 вътрешни полета и трансформираха разписанията за други 42 полета, множеството от които интернационалните.

Ръководителите на полети възнамеряват да вземат участие в стачката в сряда, като преустановят работата си за шест часа от 10 до 16 часа локално време (съвпада с българското) . Очаква се членовете на синдикатите на гражданската авиация да вземат участие в цялостната 24-часова стачка.

В Атина метрото ще работи единствено за към шест часа , а такситата няма да се движат по улиците от 6 сутринта в сряда до четвъртък сутринта. Синдикатите възнамеряват да проведат протестни шествия в града в сряда сутринта.

Автобусите ще се движат в продължение на 12 часа, започвайки от 9 сутринта, като всички курсове рано сутринта и късно вечерта са анулирани. Фериботите до и от гръцките острови ще останат в пристанищата от среднощ във вторник до среднощ в сряда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР