Обзор от Близкия изток: Коленичене пред Техеран? Иран и САЩ разменят затворници

...
Размяната на затворници между Иран и САЩ с посредничеството на
Коментари Харесай

Размяната на затворници между Иран и САЩ с посредничеството на Катар | Марокански момичета в риск да бъдат експлоатирани след земетресението | Либийски журналисти координират помощта на място. Ето Близкия изток тази седмица:

Шпиони срещу заложници

Шпионите на един човек са заложници на друг – така ли се казва? В случая с Техеран и Вашингтон това изглежда вярно.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Отделни преговори на Катар с Иран, САЩ за дронове, ядрена програма: Reuters< /h3>Руски въздушни атаки удариха украински градове от изток на запад, повече от 20 са ранениИндонезия затвори жена за богохулство заради видео с храна в TikTokДвама активисти бяха освободени във Филипините, след като бяха „отвлечени от военните“край на списъка

Двете страни завършиха дългоочакваната размяна на затворници и в Иран реакцията беше очаквано самодоволна: „Америка коленичи пред Иран“, гласеше едно заглавие във вестника.

Размяна на затворници или не, със сигурност няма да изглежда като слънчева светлина и дъги между двойката скоро.


Набелязани са марокански момичета

Жени, които носят тесни дрехи, харчат твърде много и не възпитават правилно децата си – някои марокански мъже казват, че предпочитат да се оженят за непълнолетно момиче от засегнатите от земетресението села, отколкото за тези така наречени „градски момичета“.

Сякаш мароканските жени и момичета вече не са разтревожени от мощното земетресение от този месец, сега има вълна от онлайн разговори, призоваващи мъжете да се женят и по друг начин да експлоатират женските деца, осиротели от земетресението.

Това не свършва дотук. Притесненията също са широко разпространени относно сексуалното насилие, трафика, менструалната хигиена и осигуряването на безопасно раждане.


Либийски журналисти на първа линия

Стресирана и притеснена за семейството и приятелите си, Зейнаб Джибрил претърпя спонтанен аборт след смъртоносните наводнения в Либия, но това не й попречи да докладва за бедствието заедно със съпруга си, колега журналист, Мохамед Елгри.

В разгара на трагедията те са нещо като силна двойка сред малцината независими либийски журналисти, които правят репортажи от място въпреки предизвикателствата на физическия достъп и цензурата от страна на източната администрация на Либия.


Дисиденти на един дрескод

„Жена, живот, свобода“: Отговорът на призива на иранския народ за прекратяване на задължителния закон за хиджаб изглежда е удвоен.

Преди една година смъртта на Махса Амини в ареста на иранската морална полиция доведе до месеци на протести в Иран и по света.

Изглежда исканията на протестиращите само поставиха началото на по-рестриктивна ера.

Сега интелигентните камери сканират за нарушители, моралната полиция е преразпределена и се очаква скоро да бъде разкрит лъскав нов закон за хиджаба.


А сега нещо различно

ЮНЕСКО обяви Тел ес-Султан на Йерихон в окупирания Западен бряг за обект на световното наследство в държавата Палестина. Отбележете местоположението.

Това е решение, което „укрепва палестинската идентичност и международното признание“, според палестински служители.

Какво се очакваше, израелските официални лица го определиха като „циничен трик“.

Тел (могилата) близо до древен Йерихон съдържа доказателства за праисторически хора.

Накратко

Карта: Кои страни от MENA имат дипломатически отношения с Израел? От Риф до Атлас: Ръководена от младежи неправителствена организация пресича Мароко, за да подкрепя селските племена Анализ: Приключи ли кандидатурата на Турция за членство в ЕС? Хусите напускат Саудитска Арабия след преговори за потенциално прекратяване на огъня в Йемен Кристиано Роналдо получава голям прием в Иран преди мача при закрити врата

Цитат на седмицата

„Получих телата на най-добрите си приятели и лично ги занесох в моргата... Нямах време да плача или да бъда слаб, така че дори не можех да ги оплача.“ | Тахани ал-Зани, хирург, който ръководи спешно отделение в опустошената от наводненията Суза, Либия.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР