Обзавеждането на един апартамент винаги е сложно, но когато стане

...
Обзавеждането на един апартамент винаги е сложно, но когато стане
Коментари Харесай

Стиловете кухни и как да изберем точният за нас

Обзавеждането на един апартамент постоянно е комплицирано, само че когато стане въпрос за кухнята, става даже още по-сложно. Избирането на жанр от време на време е нож с две остриета, по тази причина е хубаво да можем да вършим разлика сред другите стилове кухни.

Днес ще ви представим някои от особеностите на другите стилове в кухнята.

1. Съвременен жанр

Това е характерен жанр, в който обзавеждането е единствено с предмети и мебели, които са на мода в този избран интервал от време. Тези дизайни не би трябвало да са претрупани и залагат на гладки, чисти геометрични форми, а потреблението на творби на изкуството постоянно е в плюс.

2. Минимализъм

Минималистичният дизайн се характеризира с обстоятелството, че всичко би трябвало да бъде допустимо най-просто. В този вид кухни, които са идеални за огромни пространства, би трябвало да има доста малко детайли – елементарен плот, кухненски остров и добре прикрити или вградени електрически уреди. Големите вградени шкафове са изцяло наложителни, с цел да може в тях да извършите невидими за окото всички кухненски принадлежности, нужни в една кухня.

3. Класически жанр

Класическите кухни са най-често срещани. Една класическа кухня наложително би трябвало да бъде симетрична и уравновесена в подредбата си. Този тип кухни нормално разполагат с фокусна точка, към която да се наредят всички останали неща из помещението. Може да употребявате за фокусна точка трапезарната маса или кухненския остров.

4. Джорджиански жанр

Този жанр се отличава с интернационалността си. Тук може да се виждат на всички места флорални претекстове на платовете, както и принадлежности от порцелан. Обзавеждането е внимателно и изискано, с украсени дърворезби и първокласни тъкани.

5. Еклектичен жанр

Това е най-трудният за реализиране жанр на обзавеждане. Изглеждайки като че ли може да хванете каквото и да е и да го сложите в жилището си, при него в действителност всичко би трябвало да се обмисли авансово и най-малко два пъти. Често срещано е смесването на шаблони, текстури и цветове, само че по този начин, с цел да реализира чувство за уют в пространството.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР