Обявяват мерките и контрола на пътя, които предстоят през зимните

...
Обявяват мерките и контрола на пътя, които предстоят през зимните
Коментари Харесай

Акция Зима: Ето за какво ще проверяват в следващите дни


Обявяват ограниченията и контрола на пътя, които предстоят през зимните месеци

Започва акция " Зима ". Очаква се да разгласят ограниченията и контрола на пътя, които предстоят през зимните месеци.

Обикновено акцията протича на три стадия.

През първата седмица ще се наблюдават велосипедисти и каруци.

Първият стадий е от 1 до 10 ноември и в този интервал ще има засилени инспекции за велосипедисти и каруци. 6 ноември е разгласен за Ден без починали колоездачи на пътя.

 

От 11 до 20 ноември акцията е ориентирана към пешеходците , като пътните служители на реда ще ревизират освен дали те съблюдават разпоредбите за придвижване, а също по този начин дали водачите са толерантни и се преценяват с преимуществото им на обозначените места. Периодът съответствува и с оповестения от ОНН Ден без жертви на пътя. 

 

По време на втория стадий на фокус ще бъде сигурността на пешеходците. От началото на годината са починали 98 пешеходци, като 92-ма от тях са на възраст над 64 години. Затова и „ Пътна полиция ” ще следи по-скоро възрастните хора и дали пресичат на регламентираните места.

При третия дали колите са готови за придвижване при зимни условия. На първо място КАТ ще ревизира положението на гумите, светлините, чистачките, в това число системата за измиване на прозорците.

В третия стадий от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще ревизират дали колите са подготвени за зимата. Униформените ще наблюдават до какъв брой колите са готови за ръководство при зимни условия. Ще се ревизират редовността на фаровете, чистачките, устройствата за разчистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите, която би трябвало да е не по-малко от 4 мм. При нарушавания ще бъдат налагани наказания. 

Иначе, от началото на годината в страната са станали 5690 тежки произшествия с 534 починали и 7161 ранени. В съпоставяне със същия интервал на предходната година жертвите са с 54 по-малко.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР