Обявяването от България на руски дипломати за persona non grata

...
Обявяването от България на руски дипломати за persona non grata
Коментари Харесай

Мария Захарова: За пореден път България не представи никакви доказателства

Обявяването от България на съветски дипломати за persona non grata е петият демарш за година и половина, за които София не показа доказателства, сподели Мария Захарова, представител на съветското Външно министерство на постоянния си брифинг пред медиите.

" Съобщението от българското Външно министерство за двама дипломатически чиновници от посолството ни в София за persona non grata е петият подобен демарш за последната година и половина. И още веднъж без да бъдат оповестени никакви доказателства ", сподели Захарова на брифинга.

По думите й, Москва е очевидец на следващото обостряне на „ антируската шпионска фикс идея " в България, която даде рецидив в навечерието на парламентарните избори, планувани за 4 април в страната и на фона на прилив на русофобия на Запад.

Както съветското посолство съобщи по-рано, то чака производството по шпионаж в България да бъде деполитизирано и спекулациите по отношение на хипотетичното присъединяване на Руската федерация ще бъдат спрени.

В изказването се отбелязва, че " в изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура " има явни " непрестанни " опити за забиване на чеп в руско-българския разговор и за следващ път демонизиране на Русия.
Захарова съобщи, че Русия си резервира правото да предприеме огледални ответни ограничения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР