Обявилият своето оттегляне в края на сезона Пер Мертезакер направи

...
Обявилият своето оттегляне в края на сезона Пер Мертезакер направи
Коментари Харесай

Мертезакер шашна: Бих предпочел повече да не играя

Обявилият своето отдръпване в края на сезона Пер Мертезакер направи забавно изявление по повод оставащото си време като футболист на Арсенал. Бившият немски национал показа, че се надява да му се постанова да играе повече през сезон 2017/2018.

33-годишният футболист даде просторно изявление пред „ Шпигел”, в което приказва за физическите и менталните компликации, пред които се е изправял в своята кариера. По тази причина той съобщи, че би се радвал повече да не играе преди отказването си. Световният първенец с Германия ще стане началник на младежката академия в Арсенал преди сезон 2018/2019.

Мертезакер разгласи огромни вести, става началник в Арсенал

„ Всеки футболист би трябвало да се наслаждения на последната си година, да играе колкото се може повече и да гребе с цялостни шепи. Аз обаче избирам да седнал съм на пейката или още по-добре – на трибуните. Тогава за първи път в живота си, към този момент трансферирал 30-те си години, ще се усещам свободен”, разяснява някогашният състезател на Вердер Бремен.

„ Има дни, в които осъзнаваш, че всичко ти тежи – и във физическо, и в психическо отношение. Въпреки това би трябвало да се представиш на равнище без сянка на подозрение.”

„ Напрежението е извънредно интензивно. Винаги съм си представял този отблъскващ сюжет да позволи неточност и да бъда отговорен за гол във вратата ни. Ако почитателите ти се радват, това е ужасно, напряко необикновено. Щом стартират да те освиркват обаче, постоянно се чувстваш компрометиран.”

„ В миговете преди началото на мача стомахът ми се обръща наобратно, все едно ми се повръща. После се задавям толкоз крепко, че чак ми потеглят сълзи.”

„ Имало е мигове, в които бях в действителност приключен. Тялото ми просто не беше готово да постави нови старания. А в случай че не бях в положение да играя повече, се контузвах. Винаги е било по този начин. Считам, че огромна част от непрекъснато проявяващите се травми имат психически корени. Просто тялото се пробва да ти даде малко почивка”, разяснява още Мертезакер.

Дотук през сезона опитният немец има 11 срещи за „ топчиите”, в които вкара 2 гола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР