Обявихме още по време на предизборната кампания условията, при които

...
Обявихме още по време на предизборната кампания условията, при които
Коментари Харесай

Владислав Панев: Асен Василев е изключително необходим за кабинета в момента

" Обявихме още по време на предизборната акция изискванията, при които ще формираме държавно управление - без министри на ГЕРБ, без да поддържаме мандата на ГЕРБ. Сега, изцяло транспарантно, още преди президентът да е връчил първия мандат, разгласяваме какъв би бил съставът на Министерския съвет ". Това разяснява в " Още от деня " депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

Съставът на проектокабинета на ПП-ДБ е селекциониран от Николай Денков и по думите на Панев тези министри биха могли да извършат нужните за България промени.

Лидерите на ПП-ДБ ще преценяват дали да има лидерски срещи и диалози с другите партии, когато пристигна времето за втория мандат, уточни още Панев. Попитан за какво Асен Василев е препоръчаната фигура за министър на финансите, той отговори:

" Според мен Асен Василев е човек, който несъмнено схваща от финанси. Преценката на акад. Денков е такава, че той е извънредно нужен на кабинета сега поради това, че ще се внася бюджет за 2023 година, следва и за 2024 година Икономическите условия в България сега са радикално разнообразни от предходната година. "



По думите му вървим към световна криза и на България е нужно ловко управление в икономическата сфера. Според Панев атентата против Иван Гешев също може да повлияе зле на икономическата обстановка.

" Кой ще влага в страна, където международните медии тръбят, че има атентат против основния прокурор? "

България би трябвало вярно да влага еврофондовете и средствата от Плана за възобновяване и резистентност, с цел да има триумф, разяснява депутатът.

" Една от аргументите, заради които не желаеме кабинет с ГЕРБ е, че манталитетът от последните 15 години е за обогатяване през еврофондове на малко на брой - на олигарси, на локални феодали, на феодализиране на цели браншове от стопанската система ".

Панев всек отново е оптимист, че ще има постоянен кабинет.

" За мен към момента водещ вид е кабинет с втория мандат, с министър-председател акад. Николай Денков. С какви гласове - по тази причина ще поканим при започване на втория мандат всички параментарни групи, по тази причина и приказваме с ГЕРБ още от учредяването на Народно събрание, тъй като математиката на парламентарните избори е такава - болшинство се прави най-лестно с двете най-големи групи ".

Правителство на малцинството ще е доста подвластно от Народното събрание, сподели още депутатът. ПП-ДБ са подготвени на отстъпки по отоншение на парламентарните комисии, само че към момента не са ги обсъждали с ГЕРБ. Все още няма свикана нова лидерска среща сред първите две обединения, само че такава би трябвало да бъде планувана скоро, сподели Владислав Панев.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР