Обявиха първите прогнозни резултати от предсрочните парламентарни избори в България.

...
Обявиха първите прогнозни резултати от предсрочните парламентарни избори в България.
Коментари Харесай

Exit poll: Минимална разлика на изборите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Обявиха първите планирани резултати от предварителните парламентарни избори в България. Оспорвана е борбата сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за водещите две места, сочи exit poll-а към 20:00 ч. на социологическите организации „ Галъп ” и „ Тренд ”. По предварителни данни, обаче, първа политическа мощ е ПП-ДБ с 26.9 %, втора е ГЕРБ-СДС с 26.7% съгласно " Тренд " към 19:00 ч. Според " Галъп " първи още веднъж са обединението ПП-ДБ с 25.3%, втори ГЕРБ-СДС с 24.7%.

Как са разпределени останалите места съгласно организациите:

По данни на организация Тренд сериозна борба има и за третата позиция: " Възраждане ” са с 12,9%, Движение за права и свободи с 12,4 на 100. За Българска социалистическа партия са дали своят вот 10,5%. На ръба на 4-процентната преграда е „ ИТН ” с 3,9% сочат данните от exit poll. Под линия остават „ Български напредък ” с 2,3% и„ Левицата " с 2,2%. Опцията „ Не поддържам никого ” са избрали 3,9 на 100 от отишлите до урните.

Според данните на „ Тренд ” към 19.00 ч. изборната интензивност е 35,1%.

По данни на Галъп на трето място са „ Възраждане ” с 14,2% от гласовете и Движение за права и свободи с 13,1%. На пета позиция остава Българска социалистическа партия. Те се радват на поддръжката на 9,9% от отишлите до урните. Има Такъв Народ също влизат в идващото Народно заседание с гласовете на 4,0% от имащите право на избор, сочат данните на организацията от exit poll. Под бариерата остават партията на Стефан Янев „ Български напредък ” (2,7%) и „ Левицата ” (2,4%). С „ Не поддържам никого ” през днешния ден са дали своят вот 3,8 на 100 от гласоподавателите. Избирателната интензивност към 19.00 ч. е 35,1%.

Проучванията на социологическите организации " Галъп " и " Тренд " са направени по поръчка и финансирани от NOVA.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР