Обявиха кои пенсионери ще получат добавка за Великден.Социалните мерки да

...
Обявиха кои пенсионери ще получат добавка за Великден.Социалните мерки да
Коментари Харесай

Обявиха кои пенсионери ще получат добавка за Великден


Обявиха кои пенсионери ще получат добавка за Великден.

„ Социалните ограничения да са ориентирани към най-уязвимите пенсионери, които получават пенсия под линията на беднотия да бъдат изплатени по 70 лв. в подкепа на пенсионерите, чийто пенсии за април са под линията за беднотия под 504 лв. в това число – това са 1, 2 млн български пенсионер “, добави той.
„ Какво значи да се вършат изключителни разноски в режим на удължителен закон за бюджет. Служебното държавно управление беше планувало по-общи формулировки в частта за финансирането на разноските. Народните представители от предходния парламент 48-ото Народно събрание ограничиха нормативните благоприятни условия за финансиране на изключителни разноски “, съобщи служебният министър председател брифинга, на който държавното управление представя възможностите за изплащане на великденски добавки.

 Само преди два дни се надигна вълна от неодобрение, след като стана ясно, че пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април.

От Националния застрахователен институт съобщиха, че от 7 до 20 април хората в третата възраст ще получат обичайните месечни суми, само че не и станалите към този момент обичайни спомагателни пари, които получават за празника от години. Служебното държавно управление тогава не направи коментар по тематиката.

Част от възрастните хора пресметнаха, че за две кори яйца, два козунака и четвърт кг агнешко стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана предходната година. По думите им могат да минат и без месо, само че яйцата и козунакът са наложителни. Някои от тях даже показаха подозрение, че парите за надбавките са отишли за изборите.

В България има към 2 милиона и 100 хиляди пенсионери. От години добавката за Великден се е трансформирала в процедура. Ако приемем, че добавката би била в същия размер, колкото предходната година – 70 лв., то ще са нужни почти 147 млн. лева Традиция е добавките да се изплащат дружно с пенсиите преди Великден. Миналата година да вземем за пример имаше казус и бяха преведени на 15 април, защото решението бе взето по-късно. Тази година изплащането на пенсиите стартира на 7 април, петък.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР