Обявиха голяма новина за пенсионирането! Засяга хиляди. Какво се очаква

...
Обявиха голяма новина за пенсионирането! Засяга хиляди. Какво се очаква
Коментари Харесай

Обявиха голяма новина за пенсионирането! Засяга хиляди


Обявиха огромна вест за пенсионирането! Засяга хиляди. Какво се чака в най-скоро време? Въпрос, който вълнува доста бъдещи пенсионери, получава своя финален отговор.

Вдигането на стажа и възрастта за пенсиониране цели да постъпват повече пари в осигурителната система и да се контролира процесът на новото пенсиониране. Това разяснява пред NOVA NEWS икономистът Румен Гълъбинов.
„ Все още в България остава процесът
на по този начин нареченото ранно пенсиониране. Доста хора не престават да се пенсионират рано с разнообразни специалности и категории. Половината от средствата, които са нужни за заплащане на пенсии идват от друго, страната ги превежда като субсидия от други доходи “, сподели той.

Според Преслав Китипов, ръководител на Института на дипломирани финансови консултанти до 2027 година, възрастта на пенсиониране би трябвало
да доближи до 65-години. Това е планово.
„ От тази позиция възрастта не можеше да не се вдигне, тъй като това е заложено в срочните и дълготрайните прогнози “, акцентира той.

По думите му на никое място или съвсем на никое място по света няма държавно публично обезпечаване,
което да се самоподдържа.
„ Не е значимо са дали приходите на държавното публично обезпечаване покриват разноските, не, не ги покриват, тъй като празнината се запълва от субсидия от централния бюджет. В Гърция и Италия разноските за пенсии са към 16-17% от Брутният вътрешен продукт, в България те са към 8%. Пенсии ще има и всички могат да бъдат спокойни от това “, добави Китипов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР