обяви, че е продал банката си, никога повече няма да

...
обяви, че е продал банката си, никога повече няма да
Коментари Харесай

“Довиждане, Русия”: Милиардер продаде банката си и не иска да стъпи повече в Москва

разгласи, че е продал банката си, в никакъв случай повече няма да стъпи в Русия и изтегля от страната фамилните марки TINKOFF и LA DATCHA. Това се схваща от негова обява, представена от Международната съветска съпротива във Фейсбук.
Публикацията стартира с: Довиждане, Банка Тинкоф. Довиждане, Русия.
“Нищо не ми остана в Русия. И това е неприятно, за Русия. Бях един от дребното, които съумяха макар, а не с помощта на режима да построя 4 разнообразни бизнеса от нулата. В пика Форб оценяваше положението ми на $9,4 милиарда И се гордеех, само че не със сумата, а с това, че и в корупционна и архаична Русия може да се построи почтен, свободен и американски вид бизнес. Никога не съм давал подкупи, не съм мачкал служители, не съм взимал на работа другари и познати, това ще ви го удостовери всеки наш чиновник, точно по тази причина станахме втора в страната банка и щяхме да сме и първа… защото в креатива и модерността тези „ деца и приятелчета на силоваци “ не можеха да опълчват нищо, в действителност вижте техните… лица.”, е написал той.

Тинков споделя още, че е тъпо за Русия – страната му най-сетне е изпаднала в архаика, патернализъм и раболепничество.

“Няма я Русия, имаше я, но отпътува.”, заключава магнатът.
Олег Тинков приказва и за съперниците си, като загатва тежкото заболяване, което има.
“А заканите на мен персонално, на човек, който се бори с най-тежкия рак на кръвта – левкемия, желанието за наказване на всичко единствено поради мнение, моето почтено мнение, ми приказва за дефинитивно разчовечване на режима, да ви Пази Бог, жители на Кремъл и Лубянка. Благодарен съм на Потанин, който бързо ме откупи, въпреки и за копейки от този навдигащ се пъкъл. И, перифразирайки ФМД*, ще кажа по този начин „ Нито един милиард/милион не си коства детската сълза “. Изгубих всичко, само че не съм изгубил Душата си. Не мога умерено да спечелвам в страна, която води война със съседа, убивайки мирни жители и деца, на мен не са ми нужни никакви учредения.”, споделя Тинков.

Той е безапелационен, че това е зло, а той е на страната на положителното.

“Не знам какъв брой ми е останало да пребивавам, само че аз сигурно не желая да загивам с тези милиарди, „ само че на мерзавци, страхливци и отрепки “, както 90 % от всички олигарси на Русия. Страхливци, имате един живот, и би трябвало да го изживеете като хората. “, показва още Олег Тинков.
От поста му се схваща, че изтегля марките TINKOFF и LA DATCHA от страната.
“Изтеглям от страната брендовете TINKOFF and LA DATCHA. Те принадлежат на фамилията ми, а аз не желая да ги мацам с кръвта на съветски бойци и поданици на Украйна! Украйна ще победи, тъй като положителното постоянно побеждава злото, по този начин са ни учили в учебно заведение. На всички положително и здраве!”

На финала Олег Тинков приключва с репликата на Чацки от “От мозъка си тегли” на Грибоедов.

Да яхвам в плен не е за мен.
Не се оглеждам, тичам, по света ще кретам,
ще диря ъгъл за своя порив засегнат!
Каретата! Карета!

На 19 април създателят на Тинкофф банк Олег Тинков излезе с ядосан пост срещу войната, която води Русия в Украйна, и прикани Запада да даде опция на Путин да излезе от обстановката. Освен това разкритикува и съветската войска. “Как съветската войска да е добра, в случай че всичко останало в страната е г*вно”, написа тогава той.
Живеещият в Лондон банкер е един от дребното несъгласни с политиката на президента Владимир Путин.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР