Обявеното от евентуално преизчисляване на пенсиите с готвената актуализация на

...
Обявеното от евентуално преизчисляване на пенсиите с готвената актуализация на
Коментари Харесай

Министър Донев: Преизчисляването на пенсиите ще струва 2 млрд. и не е най-добрият варинт

Обявеното от вероятно преизчисляване на пенсиите с готвената актуализация на бюджета не е най-хубавият вид за увеличение на пенсионните заплащания, счита общественият министър Гълъб Донев. В изявление за Българска национална телевизия той съобщи, че в случай че пенсиите бъдат преизчислени с нов застрахователен приход от 2018 година, това ще коства на бюджета сред 1.5 и 2 милиарда лева

Донев сподели, че сега тези пари не са налични в бюджета на Държавното публично обезпечаване, който се гласоподава от Народното събрание.

" Те би трябвало да дойдат от актуализация на бюджета или от преразпределение на други разноски, само че това може да се случи при постоянно държавно управление и работещ парламент ", сподели още Гълъб Донев.

Гълъб Донев: По-добре е да се вдигне коефициентът за стаж

В края на предходната седмица, че държавното управление дружно с Национален осигурителен институт работи по разнообразни разновидности за преизчисляване на пенсиите. Целта била добавките по 50 лева на месец, стартирани от държавното управление на Борисов преди година, да бъдат вкарани трайно в размера на пенсиите, а не да се гласоподават всеки месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР