Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено в

...
Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено в
Коментари Харесай

Обявено за издирване поляче бе намерено в „Максуда“

Обявено за търсене в Полша 3-годишно дете бе открито в „ Максуда “. То е било оставено от майката на грижите на стара жена от ромски генезис, разкрива „ Черно море “.

Историята стартира да се разплита, когато чиновник на Градския център за обществено подкрепяне в полския град Бенджин открива, че 30-годишна жена получава помощи за развъждане на дете, а него в действителност го няма. Тогава в тази ситуация се намесват и криминалисти от отдела за битка с трафика на хора в Катовице. Те афишират детето за търсене. Малко по-късно откриват майката в хотел в Бенджинската околия. Оказало се, че има и второ дете на 9 години. Първоначално майката не дава сведения за дребното си момченце, само че най-после признава, че е в България, някъде във Варна. Това принуждава полските управляващи да подхващат интернационално търсене. Със съдействието на българските правоохранителни органи са тествани подадените адреси. В нощта против неделя родните служители на реда откриват детето при стара ромка в „ Максуда “ и го слагат под полицейска протекция. На идващия ден то е настанено в ДМСГ в кв. “Виница ”.

„ Приехме детето, което е бяло и русо, в доста положително здравословно положение. Очевидно е било доста добре гледано, сподели шефът на дома доктор Стефка Джанкова. - Момченцето беше контактно и общуваше обикновено с всички. Беше доста мощно привързано към дамата от „ Максуда “ и плака за нея, когато се разделиха. От нея разбрах, че детето е било оставено при нея много занемарено, със зачервяване в ингвиналната област. Гледала го е в продължение на 2 месеца ”, сподели още доктор Джанкова.

“Детето към този момент е настанено в приемно семейство във Варна, сподели Анна Конукова, шеф на Отдела за протекция на детето към дирекция „ Социално подкрепяне “ във Варна. - Осигурени са му всички нужни условия за развъждане в фамилна среда. Доколкото знаем, 30-годишната майка не гостува във Варна за първи път с детето ”, сподели Конукова. “Тя е имала връзка със сина на старата жена в „ Максуда “, само че след това той заживял с друга жена. Детето обаче не е от него. Изпратихме писмо до Министерството на правораздаването и посредством него би трябвало да се свържем със обществените служби по местоживеене на майката. Те би трябвало да решат какви ограничения да се подхващат по отношение на детето. По всяка възможност то ще бъде върнато в Полша ”, заключи Конукова.

Полските управляващи са съобщили, че ще издигнат обвиняване против 30-годишната жена за това, че изложила на заплаха живота на сина си. Наказанието за това е до 5 година затвор. Работи се и по версия, че момченцето е употребено от престъпния контингент като поръчител майката да бъде държана под надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР