Обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София в

...
Обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София в
Коментари Харесай

Задържаха Божков на летище София

Обявеният за търсене предприемач Васил Божков кацна в София в 15:02 часа. Очаква се той да бъде отведен от екипи на " Гранична полиция ", защото против него има наложена мярка за задържане за период от 72 часа.

Според източници на " По света и у нас " Божков към този момент е минал граничния надзор и е арестуван.

За прибирането си хазартният необут с 19 обвинявания заяви в своя Facebook профил, като разгласява и фотография в аероплан. Васил Божков е в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две следствия против него. Отново във Facebook Божков заяви, че е кацнал и че му следва " среща с бухалките ".

С Божков от Дубай пътуват Стоян Баумайер, юрист от Женевската адвокатска гилдия и Жана Тановска-Пешева, юрист от Софийската адвокатска гилдия. Те съпровождат Божков по време на задържането му и се чака дружно с персоналния юрист на предприемача Георги Гатев да приказват пред публицисти след извеждането на Божков.

Срещу Божков има общо четири следствия. По едно от тях той е обвинен като гарант на убийството на Манол Велев, на хазартен необут от Благоевград и на един от атентатите против Алексей Петров. Божков афишира завръщането си у нас ден след погребението на някогашната барета и тъкмо осем дни измежду показния разстрел на Петров.

През пролетта на предходната година предприемачът разгласи, че е дал показания, в които уличава в корупция някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани, а 24 часа по-късно освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР