Обявените свободни работни места за учители в Мездра са 18.

...
Обявените свободни работни места за учители в Мездра са 18.
Коментари Харесай

Почти всяко мездренско школо търси учител по английски, математика и ИТ

Обявените свободни работни места за учители в Мездра са 18. Само едно от тях е за преподавател в детска градина, а останалите за начални, прогимназиални и гимназиални учители. От уеб страницата на Регионално ръководство на образованието във Враца излиза наяве, че най-търсени са експертите по британски език, математика и география. Пет от оповестените позиции оферират неопределен трудов контракт, всички останали - срочен.
Професионалната гимназия "Алеко Константинов " е декларирала 4 места, ОУ “Св. св.Кирил и Методий “ – 3, ОУ “Христо Ботев “ – 1, Основно учебно заведение "Васил Кънчов ", село Моравица – 2. Средно учебно заведение "Иван Вазов " е с най-вече оповестени свободни работни места – 7.
В мездренските учебни заведения най-търсени са учителите по непознат език, математика и география. Специалистите по осведомителни технологии също са ъгъл на територията на общината.
На прага на новата образователна година институциите вършат равносметка, че има сериозен дефицит на учители. По данни на Синдикатите и Министерство на образованието, това се дължи на обстоятелството, че всяка година в пенсионна възраст навлизат към 4 хиляди учителя, а младите са едвам към 15%. И тази година в народен мащаб има дефицит на учители, най-много по математика, осведомителни технологии и британски език.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР