Обявените протести в следващите дни ще затруднят много повече придвижването

...
Обявените протести в следващите дни ще затруднят много повече придвижването
Коментари Харесай

СДВР отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа! Слизайте от колите!

Обявените митинги в идващите дни ще затруднят доста повече напредването на жителите в центъра на София от самите делегации за европредседателството. Към момента има декларирани 9 митинга, разгласи старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи пред публицисти, съобщи dnes.bg.

От полицията и Столичната община дадоха брифинг за сигурността в НДК, където през днешния ден се организира съвещанието на държавното управление – в обновената зала 3.

В утрешния ден да вземем за пример има митинг в поддръжка на Истанбулската спогодба сутринта, а вечерта още няколко. Един от тях ще бъде " за " и " срещу " втория въжен превоз в Банско.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са извършени диалози с уредниците и от полицията ще проявят еластичност по този начин, че напредването да е затруднено оптимално малко.

Гъвкавост органите на реда дадоха обещание и за всички събития от календара на председателството в идната половин година.

Във вечерните часове на следващия ден призоваваме хората да заобикалят придвижването в централната градска част на София, сподели Златанов.

Утре е формалното разкриване на председателството и предстоят първите мероприятия от формалната стратегия. От сутринта ще бъде затворена градската градина на НДК и улиците към нея, където ще се правят инспекции. От полицията приканиха при съмнителни багажи и обстановки в идващите месеци неотложно да бъдат осведомени органите на реда.

Златанов съобщи, че службите за сигурност са изцяло подготвени, като разяснява, че председателството е опция за страната, само че и предизвикателство за органите на реда.

НДК ще продължи да работи като културен и конгресен център по време на европредседателството ни, само че хората би трябвало да плануват повече време, когато посещават такива събития. Причината са инспекциите за сигурност, заяви Лъчезар Милушев, шеф по сигурността в НДК.

В София са планувани над 460 събития за еврошефството, от които към 30 – на високо равнище.

Гражданите да употребяват повече градския превоз, пък прикани зам.-кметът Евгени Крусев, като добави, че той ще бъде обиден минимум от ограничаващи ограничения. Той увери, че хората ще бъдат осведомени по всевъзможен вероятен метод за измененията в придвижването, в това число и по ел. таблата на спирките.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР