Обявените нови свободни места показват, че процесорният гигант се заема

...
Обявените нови свободни места показват, че процесорният гигант се заема
Коментари Харесай

Intel изглежда планира да се завърне на пазара на смартфони

Обявените нови свободни места демонстрират, че процесорният колос се заема с производството на чипове за смарт телефони.
Intel господства на пазара за десктоп компютри и преносими компютри. В предишното Intel произвеждаше чипове и за мобилни устройства, само че опитът на корпорацията да пробие в този сегмент бе несполучлив. Но в този момент по всичко проличава, че процесорният колос може да стартира да създава нови чипове за смарт телефони.

Главният аналитика на компанията The Motley Fool, занимаваща се с финансови съвещания на вложители смята, че Intel още веднъж ще направи опит да излезе на пазара на смарт телефони. Това потвърждават обявите за нови работни места, качени в формалния уебсайт на корпорацията.

„Престои Ви образование, а по-късно и създаване на SoC/CPU от идващото потомство полупроводникови артикули на Intel – от лични компютри, смарт телефони и таблети, до устройства за носене“ – се споделя в обявите.



Предполага се, че Intel построява екип от експерти за основаване на процесори, които ще бъдат в основата на нови мобилни устройства и аксесоари.

Появи се и информация, че Intel е подготвен да работи взаимно с ARM. Предишните процесори Atom съвсем не бяха съвместими с Android приложенията, бяха по-бавни и по-неефективни от ARM решенията. Преходът към ARM архитектура би решил тези проблеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР