Обявените днес официални данни сочат, че британската икономика се е

...
Обявените днес официални данни сочат, че британската икономика се е
Коментари Харесай

Британската икономика се сви за първи път от 2012 г. насам

Обявените през днешния ден публични данни сочат, че английската стопанска система се е свила с 0,2 на 100 през второто тримесечие, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Спадът, регистриран през днешния ден от Националната статистическа работа, бе непредвиден. Това е първото стесняване на английската стопанска система от края на 2012 година, означи Си Ен Би Си.

Курсът на английската лира незабавно реагира със спад под 1,21 $ по отношение на щатската валута, само че по-късно стартира да се възвръща. Спрямо еврото английската лира също поевтиня.

Промишленото производството има най-значителна роля за свиването на стопанската система на Обединеното кралство през второто тримесечие с намаляване от 2,3 на 100 на тримесечна основа. Това е и най-силният спад за тримесечие на този индикатор от първите три месеца на 2009 година.

На месечна основа брутният вътрешен артикул на Англия през юни е останал без смяна, до момента в който анализаторите предвидиха нарастване с 0,1 на 100, добави Си Ен Би Си.

Това е интервал на провокации пред международната стопанска система и растежът се забавя в редица страни. Основните на английската стопанска система обаче са здрави - заплатите нараства, заетостта на на рекордно високо ниво и ние чакаме да растем по-бързо от Германия, Италия и Япония тази година, съобщи в официално съобщение английският министър на финансите Саджид Джавид, представен от Ройтерс.

Правителството е решено да подсигурява сигурност на хората и бизнеса по въпроса за Брекзита и по тази причина сме ясни, че Обединеното кралство напуща Европейски Съюз на 31 октомври, добави Джавид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР