Обяд върху небостъргач“ (Lunch Atop a Skyscraper) е снимка на

...
Обяд върху небостъргач“ (Lunch Atop a Skyscraper) е снимка на
Коментари Харесай

„Обяд върху небостъргач“. Историята на една снимка.

„ Обяд върху небостъргач “ (Lunch Atop a Skyscraper) е фотография на американския фотограф Чарлз Клайд Ебет, направена на 20 септември 1932 година по време на Голямата меланхолия. С право се счита за една от най-хубавите фотографии в света и за знак на индустриализацията през XX век. На нея са уловени 11 служащи, седящи върху стоманена греда с висящи крайници, без никакви защитни ограничения. Работниците си обядват доброволно и си приказват умерено един с различен, сякаш под краката им няма голяма пропаст. Впрочем, 260 метра височина във времена на повсеместна беразботица плашела хората по-малко, в сравнение с глада. Тогава хората са били подготвени да се борят хляба си и да одобряват всякаква работа, без значение от проблемите със сигурността им.

Снимката е направена на 69-ия етаж на „ Рокфелер Център “ в последните месеци на строителството. А ето на каква височина обядвали мъжете в действителност.

Какво обаче следва след един апетитен обяд на пресен въздух? Следва разумното:

Не единствено яли, само че и спали. Тази фотография, озаглавена „ Мъже, спящи върху греда “, е направена 15 минути след първата и е не по-малко именита.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР